Proiect ,, Diferiti, dar egali "

Curpins în CAER 2024-659, 2023-632, CAER 2018-1495 CAER 2019-539, CAER 2020-637

Proiectul international ,, Diferiti, dar egali ": descrierea proiectului , acordul de parteneriat, fișele de înscriere .
Proiectul internațional ,,Diferiți, dar egali
Anul trecut in data de 4 noiembrie domnul profesor Duma Cornel Lucian a vorbit in Parlamentul European de la Bruxelles despre proiectul internațional ,,Diferiți, dar egali " deoarece a fost ales între cei 8 finaliști din 44 de participanți deoarece am particiat la concursul internațional AtmosphEuropa care a fost organizat sub președenția parlamentului European , iar prezentările participanților au fost transmise în direct pe site din Parlamentul European iar aici puteți vedea discursurile participanților .
Anul trecut proiectul ,,Different, but equal " s-a derulat sub egida Anului European al Creativității și Inovării , dar din păcate nu am primit finanțare pentru derularea lui în continuare cu toate că apare pe siteul oficial de la Bruxelles .
Tot anul trecut am organizat simpozionul internațional ,, Creativitate și inovație în învățământul special, proiectul ,,Diferiți, dar egali " și Concursul Internațional ,, Învierea Domnului și renașterea spirituală a întregii umanități "

Am decis ca anul acesta să lansam acest proiect internațional ,, Diferiți, dar egali " și în România și să avem o bună colaborare virtuală pe siteul proiectului http://proiectdiferitidaregali.ning.com/ .
cu atît mai mult cu cît anul acesta este ANUL EUROPEAN PENTRU COMBATEREA SĂRĂCIEI ȘI EXCLUZIUNII SOCIALE .

Vizualizări: 470

Comentariu publicat de NANU VIOLETA EMA pe Martie 9, 2010 la 1:31am
Proiectul are un scop nobil si este bine venit, copii dar si noi adultii mai avem de invatat multe despre acest subiect.
Comentariu publicat de CHELARIU MIHAELA pe Martie 14, 2010 la 12:45am
Sa speram ca mai multa lume se va informa despre egalitatea sanselor si va avea curiozitatea sa afle ce inseamna evitarea excluziunii sociale si a saraciei. Din pacate, ma uit in jurul meu si vad tot mai multe cazuri de copii lipsiti de accesul la normalitate(si nu numai copii), in timp ce in mass media sunt prezentatetot mai multe cazuri de "acces" nelimitat la abuzuri din partea unor adulti care sunt total rupti de realitate....Sper ca acest proiect sa deschida ochii mintii multor oameni....sa fie chiar si macar o picatura intr-un ocean de speranta pentru o viata normala.
Comentariu publicat de Grecu Florina-Mariana pe Martie 17, 2010 la 8:12pm
Foarte frumoasa expozitia pe care ati organizat-o! Ne bucuram sa facem parte dintr-o echipa internationala. A fost o bucurie sa ne vedem lucrarile printre ale celorlalte tari. Va multumim pentru aceasta sansa! Jos palaria! :)
Comentariu publicat de CHELARIU MIHAELA pe Aprilie 11, 2010 la 12:31pm
Proiectul mi-a trezit interesul, m-a ajutat sa-mi organizez anumite actiuni si, nu in ultimul rand, m-a trimis la studiu individual. Participarea la proiectul cu aceasta tema s-a suprapus cu tendinta existenta in formarea continua a cadrelor didactice din invatamantul prescolar, aceea de studiu/informare/cercetare privind activitatile care favorizeaza egalitatea de sanse a copiilor la educatie prescolara ca premiza pentru integrarea scolara si sociala viitoare a copilului.
Educatia incluziva in gradinitele din tara noastra nu mai e doar o cerinta, incet, incet ea devine realitate astfel ca putem spune ca gradinita de astazi incearca sa fie o gradinita adaptata, proces aflat pe un drum bun. Iar primii pasi sunt facuti- trezirea in practicieni a dorintei de a-si schimba calitativ atitudinea si de a identifica factorii care dau un start cat mai adecvat in viata fiintei umane in raport cu ea insasi.

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Proiect ,, Diferiti, dar egali " !

Alătură-te reţelei Proiect ,, Diferiti, dar egali "